עפעף עליון:
1. צניחת מצח וגבות תופעה עיקרית שבגללה נוצר עודף עור בעפעף ומעל העין בדרגות שונות – קוראים לתופעה דרמכלזיס, כלומר צניחת העור של העפעף אשר בדרגות 3-4 נחשב לתופעה רפואית מלבד היותה תופעה אסתטית.
2. צניחת עפעפיים – זוהי חולשה של השריר שמרים את העפעף בגלל חולשה הנובעת הן מהגיל והן בגלל תופעות נוירולוגיות, והפתרון הרפואי בין היתר הוא קיצור של השריר. לקביעת הצורך הרפואי מבצעים בדיקת שדה ראיה, שהיא הסימן של צורך רפואי או אסתטי.
3. איבוד נפח או ספיגת השומן בעפעף העליון מצטרפת לאיבוד הנפח הכללי בפנים וניתן להחזיר את המצב הצעיר הזה לקדמותו ע”י הזרקות שומן או חומצה היאלורונית.
עפעף תחתון:
4. “שקיות” מתחת לעיניים – נובעות כתוצאה משקיעת העין פנימה עם הגיל, ובגלל התרחבות הארובה (ספיגת עצם) וגם מתופעות של בצקת.
5. הופעה של חריץ מתחת לעין שמדגיש את השקיות וגורם למראה עייף , ניתן לטיפול ע”י הכנסת שומן או חומצה היאלורונית, או בטכניקות ניתוחיות מסוימות.
6. אקטרופיון – חולשה בעפעף תחתון הגורמת לגילוי של הסקלרה, וכן גורמת ליובש. הפתרון הוא הידוק של העפעף התחתון הצידה בטכניקות ניתוחיות שונות.
7. קסנטלזמה- הופעה של מצבורי שומן על העפעפיים, בדרך כלל מסירים בניתוח פשוט.
רוב התופעות של העפעף התחתון, של השקיות האקטרופיון ותעלת הדמעות המודגשת, נובעים בעיקר מצניחה של הפנים MID FACE , ותיקון טוב שלהם יצריך את ההרמה של חלק זה של הפנים, וגם ייתן תוצאה אסתטית שמחזירה את “המצב” של הפנים לקדמותו.
שילוב של העפעפיים בתוך מכלול הפנים, תופעה שאיננה ניתנת להפרדה ולכן יש צורך בבדיקה והבנה של כל המכלול אם נרצה למצוא פתרון טוב ל”הרמת עפעפיים”.